Webinar - Data Governance

Webinar Data Governance
Thijs Grievink
Management Consultant

In 2020 had slechts 12% van de organisaties hun data governance programma volledig geïmplementeerd, zo blijkt uit het Dataversity-rapport 2020. Ook blijkt dat een goede organisatiebrede inbedding van de verschillende rollen en verantwoordelijkheden rond data en goede sturing op de kwaliteit van de data absolute voorwaarde is voor effectief gebruik van data. Het beeld is dat dit percentage ook dit jaar nog niet veel hoger ligt.

Wat leert de praktijk?

Er zijn veel obstakels die een organisatie tegenkomt om haar data goed te beheren. Van data silo’s tot slechte datakwaliteit, trage processen en te langlopende projecten. Allemaal factoren waardoor veel organisaties nog niet de waarde van hun data ten volle kunnen realiseren.

In dit kosteloze webinar verkennen we ervaringen rondom data governance vanuit twee verschillende invalshoeken:

  1. Johan van Tatenhove is manager van de afdeling Business Intelligence & Data Analytics bij Achmea Bank en hij geeft ons een inkijk in de uitdagingen en succesfactoren bij de implementatie van data governance
  2. Johan Kramer is management consultant bij Bisnez en bespreekt zijn ervaring rond het ontwerpen van de data governance bij Rijkswaterstaat

Ook delen we -zonder naam en toenaam- de resultaten van vier korte vragen over ervaringen van deelnemers rondom data governance. We nodigen u uit om deze vragen bij uw aanmelding te beantwoorden.

AANMELDEN?

Het webinar begint woensdag 27 oktober om 16:00 uur en eindigt om 17:30. In 1,5 uur bent u weer volledig op de hoogte en kunt u profiteren van de ervaringen bij andere organisaties. U kunt zich hier aanmelden. Let op: het aantal deelnemers is gemaximeerd.

Past het niet in uw agenda, maar bent u toch geïnteresseerd, laat ons dat weten. U ontvangt dan de publicatie naar aanleiding van het webinar.

Thijs Grievink
Management Consultant