‘De goede verhalen over Bisnez blijken waar’

"Voor mij is het helpen van mensen en het waarde toevoegen de essentie"

Dit interview is gepubliceerd op Consultancy.nl

Saahra Amin is net voor de zomer gestart bij Bisnez en is meteen begonnen op haar eerste opdracht.

Al sinds jonge leeftijd heeft Saahra Amin een grote passie voor de zorg. Toen de loting voor toelating tot de studie geneeskunde haar niet gunstig gezind bleek, besloot ze richting het management in de zorg te bewegen. Vandaar dat ze in 2019 de Master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health & Life Sciences begon aan de VU in Amsterdam. “Voor mij is het helpen van mensen en het waarde toevoegen aan zorgverlening de essentie, de wijze waarop kan variëren.”

Na haar studie wilde Saahra graag eerst haar horizon verbreden. Daarom start ze haar carrière enkele jaren geleden in de consultancy. Ze is ervan overtuigd dat het opdoen van verschillende ervaringen ervoor zorgt dat ze een goede allround professional wordt met een breed perspectief en bijbehorende competenties. “Door iets generieker te beginnen hoop ik juist succesvoller te zijn dan wanneer ik me meer specialiseer.”

Na enkele jaren was Saahra toe aan een volgende stap en een nieuwe omgeving. Ze had specifiek behoefte aan een bedrijf waar leren van collega’s, ontwikkeling en persoonlijke begeleiding een centrale rol spelen. “Via een goede vriendin werd ik gewezen op de ontwikkelkansen en opdrachten bij Bisnez. Dit triggerde mijn nieuwsgierigheid en tijdens de sollicitatiegesprekken heb ik getoetst of deze verhalen klopten”.

Leren en ontwikkelen

De gesprekken werden door beide partijen als positief ervaren met als gevolg dat Saahra per 1 juni bij Bisnez in dienst is getreden. “De goede verhalen blijken waar, ik heb een collega die mij begeleid in mijn ontwikkeling. Daarnaast heb ik tientallen Bisnez collega’s waarop ik een beroep kan doen”. Daarmee voelt het voor Saahra veilig en prettig om deze stappen ook daadwerkelijk te zetten. “Ik weet wat ik kan, maar weet ook de punten waarop ik mezelf nog verder wil ontwikkelen. Dat betekent dat ik graag investeer in mezelf. Ik hoop kracht uit te stralen door om hulp te vragen. Er worden zoveel kansen aangeboden om mezelf te ontwikkelen, ik hoef alleen ‘ja, graag’ te antwoorden.”

 

Realiseren van verandering

Een opdracht liet niet lang op zich wachten, want gelijktijdig aan het moment dat ze in dienst kwam bij Bisnez is ze gestart met een opdracht bij de Belastingdienst. “De eerste weken bevallen goed, de Belastingdienst is een uitdagende organisatie in een politieke context waar ik verwacht mijn steentje te kunnen bijdragen.” De komende tijd hoopt ze zowel bij Bisnez als op haar opdracht in verder in contact te komen met haar collega’s. “Echt contact ontstaat in mijn beleving vanuit authenticiteit, het laten zien van de verschillende kanten die iemand rijk is, dus ik hoop de komende periode veel te laten zien van wie ik ben en wat ik kan!”

Dat het verbeteren van processen en het verhogen van efficiëntie een onderdeel van haar ervaringen gaan zijn, lijkt wel duidelijk. Zowel zakelijk als privé worden processtappen die de “waarom?” vraag niet overleven als overbodig aangemerkt. Dit doet ze altijd vanuit een positieve en creatieve insteek. “Bij organisaties en mensen die graag willen veranderen kun je met creatieve ideeën komen, terwijl je bij organisaties waar dit minder in de natuur ligt juist positief en creatief moet zijn om de beweging te creëren. Beide keren ligt er een mooie uitdaging.”

Vanuit het management van Bisnez wordt enthousiast gereageerd op haar komst: “We zijn erg blij dat Saahra voor Bisnez heeft gekozen. Met haar enthousiasme, uitstraling en betrokkenheid past ze bij onze organisatie. Je ziet hoe makkelijk ze in de groep wordt opgenomen. Daarbij is ze scherp en resultaatgericht, waardoor ze voor opdrachtgevers direct van toegevoegde waarde is.”, zo vertelt Wim Nieuwenhuis. “Het feit dat ze voor Bisnez kiest omdat ze zichzelf wil ontwikkelen en wil groeien, zegt wat over haar drive en ambitie. We gaan we er alles aan doen om die persoonlijke ontwikkeling ook daadwerkelijk te realiseren!”