Eveline Kuiper vertelt over het Bisnez Starterdiner van 2018

Van student naar medewerker van Bisnez

Eveline Kuiper (23) is vorig jaar via het Bisnez Starterdiner bij Bisnez in dienst getreden. Een mooi voorbeeld van hoe snel het sollicitatietraject bij Bisnez kan gaan. Waarom nam zij deel aan het diner, hoe heeft ze het ervaren en hoe is het nu om bij Bisnez te werken? Eveline vertelt.

‘Een medestudent van mijn master Organisational Change & Consulting werkte al bij Bisnez. Via haar had ik erg goede verhalen gehoord over Bisnez als werkgever en de leuke projecten. Toen ik zelf bijna was afgestudeerd en zij het diner organiseerde, heb ik me meteen aangemeld.

Het diner was informeel, gezellig, en het eten was uiteraard heerlijk. De gesprekken met de directeur en medewerkers van Bisnez vond ik zinvol. Ik kreeg helder voor ogen wat werken bij Bisnez betekent. Eerlijk gezegd overtrof het mijn verwachtingen. Als student was ik gewend aan formele, stugge kennismakingen met bedrijven zoals case middagen. Deze manier van kennismaken vond ik erg verfrissend.’

Waar zoekt een starter naar en hoe paste het Starterdiner in je zoektocht?

‘Ik denk dat de huidige starters ambitieus zijn en een baan zoeken waarin ontwikkeling mogelijk is. Tegelijkertijd zijn starters op zoek naar een bedrijf dat bij hem/haar past en waar je niet zomaar een nummertje bent. Het Starterdiner van Bisnez was door de persoonlijke aanpak heel prettig. Ik kon meteen ervaren welke sfeer en cultuur er in het bedrijf heerst.

Deze aanpak met een informeel diner verschilt duidelijk met de aanpak van andere bedrijven. Ik ken geen andere bedrijven die dit soort kennismakingen organiseren. Vaak worden grootschalige events georganiseerd, zoals in-house dagen of case middagen. Op deze dagen heb je echter meer contact met mede-studenten dan met mensen van het bedrijf zelf.

Wat vind je van je eerste tijd bij Bisnez, hoe ben je ontvangen?

‘Je ziet natuurlijk niet direct al je collega’s, omdat iedereen 5 dagen per week bij verschillende opdrachtgevers zit. Toch leerde ik iedereen snel genoeg kennen tijdens trainingen en het social: het weekend dat Bisnez ieder jaar organiseert voor medewerkers en hun partners. Ik werd met open armen ontvangen en het contact met collega’s is vanaf het eerste moment heel fijn.

Waarom is Bisnez een goede keuze voor starters?

‘Veel starters kiezen naar mijn idee te vaak voor grote bedrijven, waarbij de onderlinge concurrentie groot is en je onderaan de ladder begint. Bisnez is een relatief klein, plat bedrijf, waar medewerkers voor elkaar klaarstaan. Als starter word je goed begeleid en heb je meteen een netwerk om je heen waar je ontzettend veel van leert.’

Hoe vond je de procedure die na het diner volgde tot indiensttreding?

‘Na het diner werd ik gebeld door de directeur van Bisnez dat hij wellicht een match zag. De week erna had ik mijn eerste sollicitatiegesprek en nog geen maand later had ik mijn contract ondertekend. De procedure ging dus erg snel en was vooral ook heel persoonlijk. Geen oneindig aantal rondes met testen die je kan behalen door simpelweg veel te oefenen; puur gesprekken om te ontdekken of jij bij Bisnez past.’

Heb jij ook interesse om met Bisnez te dineren tijdens het Bisnez Starterdiner op 17 januari 2019 in Rotterdam? Ga dan naar https://www.bisnez.com/artikel/kom-naar-het-bisnez-starterdiner/ en lees hoe jij je kan kwalificeren!