Bisnez-adviseurs brengen boek ‘Strategische resultaatsverbetering’ uit

Hoe krijg je de financiën in lijn met de strategie, zodat de organisatie toekomstbestendig is?
Nanda Pluijter
Projectmanager
Vincent van Doorn
Management Consultant

Dit nieuwsbericht is 29 februari 2024 verschenen op Consultancy.nl

In deze tumultueuze tijden staat bij veel organisaties de begroting onder druk. Tegelijkertijd moeten ze juist investeren om zich aan te passen aan het snel veranderende landschap. Hoe krijg je de financiën in lijn met de strategie, zodat de organisatie toekomstbestendig is? In het boek ‘Strategische resultaatverbetering’ bieden Vincent van Doorn en Nanda Pluijter leiders handvatten om hun organisatie duurzaam financieel gezond te maken én houden.

Hoe krijgen we grip op de kosten? Waar moeten we in investeren? Hoe vinden we financiële ruimte hiervoor? Menig leider zal deze lastige vragen maar al te goed kennen.

Ook Vincent van Doorn is zeer bekend met de uitdagingen die komen kijken bij het opstellen van een begroting die sluitend is, maar ook rekening houdt met de lange termijn. Vanuit Bisnez helpt hij opdrachtgevers al sinds 2008 met het verbeteren van hun prestaties op het gebied van bedrijfsvoering.

Zijn vijftien jaar aan ervaring en inzichten heeft hij nu gebundeld in het boek ‘Strategische resultaatsverbetering’, dat hij schreef samen met Bisnez-collega Nanda Pluijter.

“Ons boek beschrijft een geïntegreerde en grondige aanpak om financieel fit voor de toekomst te worden en blijven”, aldus Pluijter. “Stap voor stap nemen we de lezer mee in onze denkwijze – we leggen uit wat strategische resultaatsverbetering inhoudt én hoe je het in vijf stappen realiseert.”

De kaasschaaf

De kern van de aanpak kan wellicht nog het beste worden uitgelegd aan de hand van wat leiders volgens de twee auteurs juist níét moeten doen: aan de gang gaan met de zogeheten ‘kaasschaaf’.

“Nog altijd grijpen organisaties al snel naar de kaasschaaf”, verzucht Van Doorn. “Dat is niet alleen een eenzijdige methode, maar brengt óók nog eens de motivatie onder de medewerkers en andere stakeholders tot onder het vriespunt.”

Het kloppend hart

Strategische resultaatsverbetering is een diametraal tegenovergestelde benadering. “Je gaat niet oppervlakkig aan de schil van je organisatie schaven, maar met het kloppend hart aan de slag”, legt Van Doorn uit.

“Het is een grondige én geïntegreerde aanpak om daadwerkelijk duurzaam aan je resultaat te werken, waarbij alle stakeholders betrokken en gemotiveerd blijven”, vult Pluijter aan.

Met Strategische resultaatsverbetering richten Van Doorn en Pluijter zich op leiders van allerlei soorten organisaties, zowel commerciële als non-profit.

“Of je nu een bestuurder, directeur, ondernemer of manager bent: je hebt de drive om je organisatie duurzaam financieel gezond te maken en te houden”, aldus Van Doorn. “Hiervoor krijg je volop handvatten, zodat je niet alleen de kansen van strategische resultaatsverbetering herkent, maar ook weet hoe je die succesvol realiseert én borgt.”

Nanda Pluijter
Projectmanager
Vincent van Doorn
Management Consultant