Jazzy Simon gestart bij Bisnez

Een nieuwe aanwinst voor Bisnez
Jazzy Simon
Projectmanager
Jazzy Simon

Na het afronden van haar opleiding Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit Utrecht, met een hoofdrichting in Bestuurs- en organisatiewetenschappen, is Jazzy Simon eind 2023 aan de slag gegaan als projectmanager bij Bisnez.

Dit nieuws is ook gedeeld op consultancy.nl

Van Aruba naar Bergambacht
De ijverige Utrechtse – met een vrolijk karakter en Arubaanse roots – kwam in 2018 naar Nederland. Haar doel was om een bedrijfskundige opleiding te volgen aan de Universiteit Utrecht. Daarover zegt ze: “Aruba is een compact eiland, waar iedereen elkaar al snel kent en de studiemogelijkheden beperkt zijn. Ik wilde daarom een nieuwe uitdaging aangaan en mijn horizon verbreden. Zodoende besloot ik in Nederland te gaan studeren. Gemakkelijk was het niet om de hele familie achter te laten. Echter, gelukkig had ik mijn zus die al in Nieuwegein woonde, nichtjes in Amsterdam en hele goede vriendinnen die al eerder vanuit Aruba naar Utrecht waren verhuisd. Zo heb ik heel snel heb ik mijn eigen kringetje gevormd die ik nu als familie beschouw.”

De studie beviel haar goed en verliep voorspoedig. Na het behalen van haar bachelor kwam Jazzy voor de keuze te staan: όf doorstuderen voor een masterdiploma όf beginnen met werken. De gesprekken die ze hierover had met vrienden hebben haar geholpen om een keuze te maken, waarna ze snel overtuigd raakte om bij het Bergambachtse Bisnez te starten. “Via mijn bijbaan in de horeca bij Restaurant Kasteel Heemstede leerde ik Frans den Boer kennen. Ik raakte met hem in gesprek over Bisnez. De dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid van Bisnez spraken me erg aan. Het echt centraal stellen van medewerkers en opdrachtgevers, en gevoel voor persoonlijke waardering, voelden erg goed. Ik was helemaal overtuigd nadat ik andere Bisnez-medewerkers sprak die mijn positieve indrukken konden bevestigen.”

Het sollicitatieproces verliep volgens haar bijzonder voorspoedig. “Na een aantal goede gesprekken kreeg ik op een vrijdag de aanbieding om te starten bij Bisnez. De maandag erop kon ik al direct aan de slag. Dit illustreert wat mij betreft het vertrouwen dat Bisnez heeft in haar mensen en de manier van doorpakken”.

Starten bij Bisnez
Jazzy kon via Bisnez direct starten op een opdracht voor de Belastingdienst. Hier werkt ze samen met een aantal Bisnez collega’s binnen een groot programma. “Het mooie van starten bij Bisnez is dat je niet zo maar in het diepe wordt gegooid. We werken echt als Bisnez-team samen aan een resultaat voor de Belastingdienst. Dat doen we bovenal met veel plezier. Ik word daarbij omringd door collega’s van wie ik veel van kan leren. Tegelijkertijd ervaar ik veel ruimte voor eigen initiatief.”

Ondanks haar beperkte ervaring op het gebied van projectmanagement ziet ze de nodige parallellen met het horecavak waarin ze veel ervaring heeft opgedaan. “Het draait in de horeaca, net als in het projectmanagement- of consultancy-vak, om mensgerichtheid, het behouden van overzicht en structureren van werk en taken. Uiteraard op een totaal ander vlak en vakgebied, maar ik merk dat deze opgedane vaardigheden me nu helpen in mijn nieuwe baan.”

Ontwikkeling
Naast vakinhoudelijke groei staat voor Jazzy ook persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. “Ik streef er naar om de beste versie van mezelf te worden. Binnen Bisnez is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Het is voor een belangrijk deel maatwerk, want iedere persoon is tenslotte uniek. Wat mij betreft is zelfreflectie daarin erg belangrijk. Uiteraard moet je dat ook doen in een gezonde balans. Er zijn zoveel mooie momenten in het leven, die voordat je het weet weer een herinnering worden. Dus zowel het werk als in mijn vrije tijd probeer ik van het hier en nu te genieten. Of zoals ze op Aruba zeggen: “dushi bida”, het goede leven.”

Jazzy Simon
Projectmanager