Steffanie weer terug bij Bisnez!

Steffanie Possel-Spoorenberg

Bisnez mocht vorig jaar een oude bekende verwelkomen. Na een uitstapje naar de VS keerde Steffanie Possel-Spoorenberg in augustus terug bij het adviesbureau. Consultancy.nl vroeg de management consultant hoe de hernieuwde kennismaking is bevallen: “Voor mij was het terugkeren op het oude honk en de kans krijgen om iets af te maken wat niet af was. Als adviseur ben ik op mijn plek bij Bisnez.”

Weer terug op het oude honk

Nadat Steffanie Possel-Spoorenberg haar loopbaan in 2004 aftrapte als consultant bij KPMG/Atos Consulting, maakte ze in 2011 de overstap naar Bisnez. Daar had ze het uitstekend naar haar zin, maar een jaar later nam haar leven een andere wending, waardoor ze het management- en veranderbureau alweer besloot te verlaten.

“In 2012 kregen wij als gezin de kans om naar de Verenigde Staten te gaan voor het werk van mijn man”, vertelt Possel-Spoorenberg. “Daar hebben we uiteindelijk zeven jaar gewoond. In die periode heb ik mijn eigen bedrijf opgezet en hebben we als gezin een prachtige tijd beleefd.”

Bisnez is ze al die tijd echter nooit vergeten. Toen het gezin eind 2019 terugkeerde naar Nederland kreeg ze dan ook al snel weer contact met haar oud-collega’s. “Uiteindelijk heeft dit geleid tot een mooie terugkeer. Voor mij was het terugkeren op het oude honk en de kans krijgen om iets af te maken wat niet af was. Als adviseur ben ik op mijn plek bij Bisnez.”

Duurzame relaties

Dit komt onder meer doordat Bisnez niet alleen duurzame relaties opbouwt met de (oud-)medewerkers, maar ook met opdrachtgevers. “Deze langetermijnrelaties leiden ertoe dat we veel vertrouwen genieten en vaak gevraagd worden voor zware en mooie inhoudelijk opdrachten ‘dicht bij het vuur’. Deze opdrachten zijn voornamelijk gericht op het werkend krijgen van de strategie. Doordat we management consultants en programma-/projectmanagers in huis hebben kunnen we onze klanten vaak van het begin tot het einde ondersteunen.”

Natuurlijk heeft Bisnez in de acht jaar dat Possel-Spoorenberg weg was niet stilgestaan. Desondanks voelde ze zich al snel weer helemaal thuis. “Ik zag nog veel bekende gezichten, maar ook heel veel verjonging. Ondanks alle nieuwe mensen, was de sfeer en het gevoel nog altijd hetzelfde. Ik ben blij dat het bedrijf zich de afgelopen jaren verder heeft doorontwikkeld, maar dat de bijzondere cultuur behouden is. Bisnez is een organisatie met veel verschillende mensen, met als gemene deler professionaliteit, betrouwbaarheid en oprechte interesse in elkaar.”

“Ook is Bisnez nog altijd een heel mensgerichte organisatie”, geeft ze aan, “waarin alles bespreekbaar is en eigen verantwoordelijkheid heel belangrijk wordt geacht: regel het maar! Als moeder van drie jonge kinderen, met een man die ook een carrière heeft, is dit heel veel waard. Vanzelfsprekend is het combineren van werk en een jong gezin soms een uitdaging, maar Bisnez geeft mij de flexibiliteit om werk en privé optimaal te combineren.”

Ik ben blij dat het bedrijf zich de afgelopen jaren verder heeft doorontwikkeld, maar dat de bijzondere cultuur behouden is.
Een stap extra

Waar Bisnez nog steeds vertrouwd aanvoelde, was 2020 natuurlijk wel een uitzonderlijk jaar om aan een nieuwe baan te beginnen. “Het persoonlijke contact en de momenten dat je elkaar op kantoor of bij de opdrachtgever treft zijn natuurlijk minimaal. Al scheelde het voor mij wel dat het de tweede keer is dat ik bij Bisnez in dienst treed. Niet alles is nieuw, dus het was relatief makkelijk om de draad weer op te pakken.”

Daarbij voelde de mensgerichte cultuur van Bisnez als een warm bad. “Er is veel persoonlijke aandacht voor collegae. Zeker in deze tijd is dat heel veel waard. Je ziet dat ook collega’s in deze tijd een stap extra zetten om je goed te laten landen binnen Bisnez. Ze beseffen dat het lastiger is om ergens te starten en bellen je op om bij te praten, nodigen je uit voor een wandeling of – in betere tijden – voor een etentje op anderhalve meter.”

Uiteraard wordt er ook gewoon hard gewerkt, en Possel-Spoorenberg kon meteen bij haar Bisnez-collega’s aansluiten bij een drietal projecten. “Ik ben direct gestart met een opdracht bij de Rijksoverheid. Als projectleider/adviseur heb ik met een collega een nieuwe planning & control-cyclus ontworpen. Vervolgens is deze rol overgegaan in een interim managementrol binnen de financiële afdeling. Daarnaast heb ik de afgelopen maanden een tweetal kleinere adviesopdrachten gedaan bij een zorginstelling en een overheidsstichting. Erg leuk om verschillende opdrachten te combineren!”

Bovendien wordt vanuit de organisatie veel geïnvesteerd in gezamenlijke activiteiten. “Denk aan bijeenkomsten met een inhoudelijk component zoals masterclasses en trainingen, maar zeker ook sociale activiteiten – een jaarlijks weekend weg, Sinterklaas, kerstdiner, skitrip et cetera. Veel van deze activiteiten zijn met partner en soms ook kinderen. Ik vind het persoonlijk heel leuk om ook de mensen achter mijn collegae te kennen. Dit moet je natuurlijk wel passen.”

Collega’s gezocht! Om aan de vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen zoeken we projectmanagers en management consultants die ons team komen versterken. Kijk op onze pagina Werken bij Bisnez voor alle vacatures.

Bij Bisnez helpen we organisaties om hun strategie werkend te krijgen. Dit doen we door de veranderingen te realiseren op het vlak van bedrijfsprocessen, governance, informatie-/datamanagement en control. Heb jij ervaring met deze onderwerpen en wil jij het verschil maken?

Hoge ambities in uitdagende tijden

Al met al kan ze dan ook spreken van een zeer prettige terugkeer op het oude nest. En ook vanuit Bisnez wordt enthousiast gereageerd op haar komst. “We zijn enorm blij met de terugkeer van Steffanie”, vertelt MT-lid Wim Nieuwenhuis. “Haar vakmanschap, ervaring en betrokkenheid sluiten naadloos aan bij de ambitie die we hebben.”

Nieuwenhuis geeft aan dat het ook in deze uitdagende tijden goed gaat met Bisnez – zo goed dat het bureau zich graag verder wil versterken met nieuwe, ervaren consultants en projectmanagers om aan de vraag van opdrachtgevers te kunnen voldoen. “We zoeken nieuwe collega’s die uitdagende opdrachten willen uitvoeren op het vlak van bedrijfsprocessen, governance, informatie-/datamanagement en control. Mensen die het verschil maken bij onze opdrachtgevers en daarnaast mee willen groeien met ons bedrijf.”