Klaar voor een volgende stap

Kaars Koffie
Van eenmanszaak naar full-service koffieleverancier

Kaars Koffie start in 2005 als eenmanszaak met als doel om bedrijven te voorzien van goede koffie tegen een redelijke prijs. Ondanks een forse omzetgroei wordt Kaars pas in 2010 voor het eerst winstgevend. Daarna gaat het snel: het bedrijf groeit voortvarend mede door een goed functionerende salesorganisatie. Door deze snelle groei ontstaat de uitdaging om de organisatie zo in te richten dat het in staat is om deze groei op te vangen, zonder aan kwaliteit en snelheid in te leveren en met behoud van de unieke organisatiecultuur. Bisnez is gevraagd om te helpen bij de herinrichting van de organisatie.

Kaars Koffie is leverancier van duurzame, verantwoorde koffie en koffiemachines. In de afgelopen jaren heeft Kaars Koffie een mooie klantenkring op weten te bouwen, verspreid over een groot aantal sectoren in het bedrijfsleven en de dienstverlening. Vanuit vestigingen in Reeuwijk en Veghel biedt de Kaars-koffiefamilie volledige service en levering in heel Nederland.

Optimalisatie van de bedrijfsvoering

Samen met de medewerkers van Kaars Koffie werd een plan ontworpen om Kaars klaar te stomen voor een volgende fase in volwassenheid van de organisatie.

  • Om de groei adequaat op te kunnen vangen werd de werkplaats grondig onder handen genomen en werd een verantwoordelijke aangesteld. Ook werd het aantal chauffeurs en servicemonteurs uitgebreid.
  • Uit eigen gelederen werd op basis van een nieuwe structuur een aantal managers aangesteld. Een nieuwe directeur operations werd extern geworven en uiteindelijk werd ook een nieuwe vestiging voor Zuid Nederland geopend.
  • Het IT systeem werd fasegewijs aangesloten bij de bedrijfsvoering
  • Een jaarplancyclus werd geïmplementeerd waarin de lange en korte termijn doelstellingen werden vastgesteld.
Klaar voor de toekomst

Kaars heeft zijn omzet sinds 2016 verdubbeld, de medewerkers voelen zich zeer verbonden met het bedrijf en de bedrijfscultuur is niet veranderd. De organisatiestructuur is herkenbaar, de managers worden gewaardeerd en Kaars Koffie is klaar voor nog een volgende stap!

Wil je meer informatie over de aanpak om tot een toekomstbestendige bedrijfsvoering te komen of zoek je een betrokken interim-directeur? Jaap Paardekooper spreekt je graag! Je kan hem bereiken via j.paardekooper@bisnez.com.