Webinar Datagovernance | Kijk hier terug

Videoverslag van het webinar
Thijs Grievink
Management Consultant
Annette Kramer
Management Consultant

Bisnez hield op woensdag 27 oktober een webinar over datagovernance. Kijk nu het webinar hieronder integraal terug!

In 2020 had slechts 12% van de organisaties hun data governance programma volledig geïmplementeerd, zo blijkt uit het Dataversity-rapport 2020. Ook blijkt dat een goede organisatiebrede inbedding van de verschillende rollen en verantwoordelijkheden rond data en goede sturing op de kwaliteit van de data absolute voorwaarde is voor effectief gebruik van data. Het beeld is dat dit percentage ook dit jaar nog niet veel hoger ligt.

Wat leert de praktijk?

Er zijn veel obstakels die een organisatie tegenkomt om haar data goed te beheren. Van data silo’s tot slechte datakwaliteit, trage processen en te langlopende projecten. Allemaal factoren waardoor veel organisaties nog niet de waarde van hun data ten volle kunnen realiseren.

In dit webinar verkennen zijn ervaringen gedeeld rondom data governance vanuit twee verschillende invalshoeken:

  1. Johan van Tatenhove is manager van de afdeling Business Intelligence & Data Analytics bij Achmea Bank en hij geeft ons een inkijk in de uitdagingen en succesfactoren bij de implementatie van data governance
  2. Johan Kramer is management consultant bij Bisnez en bespreekt zijn ervaring rond het ontwerpen van de data governance bij Rijkswaterstaat

 

Meer weten over datamanagement? Bestel of download ons boek!

Dave Stam, Peter Noordam en Thijs Grievink hebben samen het boek ‘Succesvol Datamanagement – meegroeien in het datatijdperk’ geschreven. Dit praktische boek gaat in op het organiseren van data en blijft ver van de techniek. Het helpt om de basis op orde te krijgen. Of je nu als manager, directeur of medewerker met data bezig bent, dit boek geeft iedereen inzicht en praktische handvatten om aan de slag te gaan.

Thijs Grievink
Management Consultant
Annette Kramer
Management Consultant