Uitbreiding van ons team met vijf nieuwe collega's

Welkom Celeste, Jan, Christiaan, Jente en Onno!

We hebben ons team uitgebreid met vijf nieuwe professionals. Jente van Velzen en Celeste Gerding zijn gestart als projectmanager, Jan van Gulik heeft zich aangesloten als programmamanager, en Onno Ghijsen Cohen en Christiaan van Bruchem zijn in dienst getreden als management consultant. 

Jente van Velzen maakte de overstap vanuit de Belastingdienst, waar ze na een tweejarig traineeship bij de Belastingtelefoon uitstroomde naar de Douane: “Zowel tijdens mijn traineeship als ook bij de Douane was ik werkzaam als projectmanager en adviseur. Organisatieverandering en ontwikkeling stond in die projecten altijd centraal”, vertelt Van Velzen. “Na vier jaar Rijksoverheid wilde ik de overstap maken naar de consultancy. Sterk gedreven door de behoefte aan afwisseling in opdrachten en opdrachtgevers, maar ook om als projectmanager te kunnen groeien. Bisnez sprong eruit omdat zij mij wilden leren kennen en niet mijn cv. En datzelfde geldt voor de klant. Wie is de klant en waar ligt hij of zij wakker van?”

“De eerste maanden zijn een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt”, vervolgt Van Velzen. “Ik doe nu twee projecten tegelijkertijd bij dezelfde klant. Het ene project heeft betrekking op het creëren van datagedreven overzichten en het andere project betreft de technische implementatie van regelgeving. Een uitdagende opdracht, gigantisch veel leermomenten, collega’s die er tijd en moeite in steken om mij goed te laten landen en beter te laten zijn in mijn vak.” Ook Bisnez reageert verheugd op de komst van de nieuwe Projectmanager: “Haar kracht is om abstracte situaties snel te doorzien en te vertalen naar concrete oplossingen. Om het gewenste resultaat te bereiken gaat Jente actief op zoek naar de samenwerking.”

Celeste Gerding is een “ervaren (project)manager met brede ervaring in voornamelijk innovatieve omgevingen waar nieuwe business opgebouwd moet worden”, aldus Bisnez. Deze ervaring deed ze hoofdzakelijk op bij softwarebedrijf Hyarchis: “Ik mocht vanuit de rol van development- en operationsmanager bouwen aan een nieuw organisatieonderdeel voor new business.” Via haar persoonlijk netwerk leerde Gerding Bisnez kennen en hoorde ze dat het een leuk bedrijf is: “Vooral de hoge mate van pragmatisch denken en werken sprak mij aan. Mijn eerste indruk van Bisnez was dat er weinig opsmuk zou zijn: ‘What you see is what you get’. De communicatie straalde een hoge mate van transparantie en resultaatgericht werken uit.”

“Op dit moment werk ik aan de implementatie van een ‘paperless office’ door middel van een Sharepoint-oplossing en begeleid ik een business case-traject voor de implementatie van een supply chain management-systeem voor een organisatie waar logistiek een belangrijk onderdeel van het primaire bedrijfsproces vormt”, vertelt Gerding over haar start bij Bisnez. “Ze is in staat complexe situaties te overzien en gedijt goed in chaos, doordat ze het overzicht bewaart en de juiste dingen in de juiste volgorde zet. Een ondernemend type in staat met weinig middelen iets op te zetten”, stelt haar kersverse werkgever. “De eerste maanden bij Bisnez geven mij de bevestiging dat het gras wel groener kan zijn aan de overkant. Deze organisatie zit op alle vlakken goed in elkaar. Zowel intern als qua dienstverlening”, voegt Gerding zelf toe.

Jan van Gulik startte, na een zestienjarige carrière bij de marine, in 1997 bij KPN als Projectmanager. Sindsdien is hij altijd actief geweest binnen het vakgebied, de laatste zeventien jaar bij Nosco Projectmanagement. Nu is hij als Programmamanager bij Bisnez begonnen aan zijn volgende uitdaging. “Achter Bisnez zie je een enorm arsenaal aan collectieve kennis en ervaring”, licht Van Gulik zijn keuze voor het bureau toe. “Met name voor grote projecten en programma’s zie je dat bedrijven daar de voorkeur aan geven boven ervaren zzp’ers. Deze kennis en ervaring is coherenter, consistenter en duurzamer dan die van bedrijven of platformen die met zzp’ers en associaties werken.”

“Van Gulik geeft graag leiding aan grootschalige transities waarbij IT-systemen – applicaties, sites en infra – een belangrijke rol spelen”, vertelt Bisnez in toelichting op de komst van de ervaren professional. “Hij krijgt mensen en organisaties in beweging met gedegen kennis van het vakgebied, gedeelde visies en doelstellingen, enthousiasme, teamwork, humor en de smaak van successen.” Van Gulik is erg te spreken over zijn nieuwe werkplek: “Ik ervaar Bisnez als een evenwichtige verzameling toegewijde collega’s die eager zijn om hun werk voor de klant zo goed mogelijk te doen en om hun toolbox voor goed vakmanschap zo snel mogelijk te vullen. De prettige dynamiek van toewijding buiten de gebruikelijke factureerbare uren in de vorm van vakgroepbijeenkomsten, thema-sessies en de actieve onderlinge consultering vind ik verfrissend en energie-gevend.”

Onno Ghijsen Cohen werkt al ruim twintig jaar in de adviesbranche. Hij begon in 1998 bij KPMG Consulting (later Atos Consulting), waar hij bleef tot zijn recente overstap naar Bisnez. “Ik heb bij Atos geleerd wat het vak van consultant inhoudt en mooie – vaak internationale – projecten gedaan met fijne collega’s”, vertel Ghijsen Cohen. “Het bureau ging echter steeds meer richting IT en digitale transformatie. Dat past niet bij mij. Ik ben een ‘klassieke’ organisatieadviseur. Ik ben me er goed van bewust dat IT een steeds belangrijker rol speelt binnen organisaties, maar mijn toegevoegde waarde ligt met name in het zodanig inrichten van de organisatie en processen dat de IT ook optimale toegevoegde waarde heeft voor die organisatie. Daarnaast wilde ik graag bij een kleiner adviesbureau werken.”

Dit bracht hem bij zijn nieuwe werkplek: “Ik ervaar Bisnez als een groep professionals met hart voor de klant en hun vak en oog voor elkaar. Hierbij is er in mijn ogen een gezonde mix tussen zakelijkheid, persoonlijke ontwikkeling en sociale evenementen”, aldus Ghijsen Cohen, die zich vanuit Bisnez momenteel inzet voor een overheidsorganisatie. “Ik begeleid de inrichting van de planning & control-cyclus. Doel van het project is om zowel de Raad van Bestuur als de afdelingshoofden te helpen om ‘in control’ te zijn.” Bisnez laat weten blij te zijn met het binnenhalen van de ervaren Management Consultant: “Onno’s kracht is om vanuit de combinatie van inhoudelijke kennis en humor mensen mee te krijgen en resultaten te realiseren. Opdrachtgevers waarderen zijn grote deskundigheid, analytisch vermogen en resultaatgerichtheid.”

Christiaan van Bruchem, tot slot, rondde afgelopen zomer cum laude zijn master Strategic Management af en is daarna gestart bij Bisnez. “Tijdens zijn studeren was Christiaan werkzaam in het onderwijs en bij defensie. Zijn start bij Bisnez is dan ook zijn eerste echte kennismaking met het bedrijfsleven en het werken als Management Consultant”, aldus zijn nieuwe werkgever. “Al tijdens mijn eerste kennismaking met Bisnez werd mij duidelijk dat aspecten als de ‘down-to-earth’ mentaliteit van Bisnez en de betrokkenheid van collega’s echt aanwezig en oprecht gemeend zijn”, voegt Van Bruchem toe. “Daarnaast kun je als starter bij Bisnez direct aan de slag bij opdrachtgevers en samen met de uitstekende begeleiding van senior collega’s maakt dit Bisnez de plek om je carrière een kickstart te geven!”

“Momenteel lever ik samen met een collega een bijdrage aan het oplossen van diverse automatiserings-vraagstukken binnen een grote gemeente”, vervolgt hij. “Door de wensen van stakeholders te inventariseren en de haalbaarheid hiervan te analyseren, kunnen we de koppeling maken met de juiste tooling.” Bisnez is vol lof over de nieuwe aanwinst: “Christiaan is een onbevangen en energieke young professional met een passie voor het inrichten en optimaliseren van organisatieprocessen binnen teamverband. Hierbij ligt zijn focus op het verminderen van weerstand en het creëren van draagvlak voor verandering.” Van Bruchem geeft tot besluit aan zich al erg op zijn plek te voelen bij het bureau: “Activiteiten als een on-boardingsdiner zorgen ervoor dat je, je snel onderdeel voelt van de hechte en ambitieuze club van Bisnez.”

Consultancy.nl interviewde onze collega’s en plaatste dit artikel op hun site.