Succesvol opdrachtgeverschap

Leiding geven aan complexe veranderprojecten
Peter Noordam
Management Consultant
Vincent van Doorn
Management Consultant

“Het oog van de meester maakt het paard vet” een uitdrukking die je tegenwoordig niet vaak meer hoort, maar die voor opdrachtgeverschap van veranderprojecten nog steeds klopt.

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat de gemiddelde manager zijn tijd vooral besteedt aan de ‘going concern’ en ‘oh ja, daarnaast zijn er ook nog veranderprojecten.’ Echter er is een rechtstreeks verband tussen managementaandacht en de kans dat een groot risico zich voordoet. De managementaandacht voor ‘strategische veranderingen’ was slechts 6 procent, terwijl grote risico’s zich daar juist het vaakst voordoen, nl 86 procent. Aan financial reporting besteedt het management maar liefst 39 procent van zijn tijd, terwijl de kans dat zich daar een groot risico voordoet 2 procent is.

Nieuw boek: Succesvol opdrachtgeverschap
We zien allemaal hoe moeilijk het is een groot veranderproject succesvol tot een einde te brengen. Bisnez heeft onderzocht wat de factoren zijn die het succes bepalen en we hebben hier een boek over geschreven: Succesvol opdrachtgeverschap.

Met dit boek willen wij opdrachtgevers inzicht geven in het belang van hun rol en bij veranderprojecten.

We willen hier al een paar belangrijke conclusies delen:

  • opdrachtgevers hebben over het algemeen te weinig tijd om hun rol in te vullen;
  • als lijnmanagers hebben ze minder ervaring met het doorvoeren van veranderingen, terwijl het doorvoeren van een verandering wel degelijk andere kwaliteiten vereist;
  • grote projecten worden nooit gestopt, ook al is daar voldoende aanleiding voor.

Het blijkt dat de persoon opdrachtgever en zijn commitment bij het veranderproject voor een belangrijk deel het succes van een verandering bepalen.

Benieuwd naar dit boek?
Lees dan alvast hoofdstuk 1 dat hieronder gedownload kan worden.

Het boek ‘Succesvol opdrachtgeverschap’ is te bestellen voor €19,95. Stuur een mail naar info@bisnez.com met jouw NAW gegevens en je ontvangt het boek!

Peter Noordam
Management Consultant
Vincent van Doorn
Management Consultant