Nieuw boek: strategische resultaatsverbetering

Fit voor de toekomst
Vincent van Doorn
Management Consultant
Nanda Pluijter
Projectmanager

”Een dinsdagmiddag in juni, de bestuurskamer van een Nederlandse universiteit. Aan tafel zitten de concerncontroller en de voorzitter van het College van Bestuur, voor hen ligt het nieuwe adviesrapport over de bekostiging van het hoger onderwijs. “Dit”, zegt de concerncontroller terwijl ze het rapport naar voren schuift, “zorgt onvermijdelijk voor financiële knelpunten. De meerjarenbegroting zal de komende jaren teruglopen, met een negatief resultaat tot gevolg. De timing is ook nog eens belabberd, omdat de nieuwe strategie net is uitgewerkt. Als universiteit willen we onze maatschappelijke impact vergroten. Dit vraagt keuzes en investeringen. En helaas, die zijn niet gratis.”

In bovenstaand voorbeeld staat enerzijds de begroting onder druk, omdat de inkomsten teruglopen. Anderzijds vraagt de nieuwe strategie juist om substantiële investeringen. Hoe kunnen ze de financiën weer duurzaam in lijn krijgen met de strategie en financieel fit voor de toekomst worden? Een vraagstuk waar vrijwel iedere organisatie op een moment tegenaan loopt.

Fundamentele keuzes nodig
Organisaties grijpen al snel naar de ‘kaasschaaf’, wat niet alleen een eenzijdige methode is, maar ook de motivatie onder de medewerkers en andere stakeholders tot onder het vriespunt brengt. Maar het kan ook anders, zoals we ervaren bij opdrachtgevers die strategische resultaatsverbetering inzetten. Een geïntegreerde aanpak om daadwerkelijk duurzaam aan je resultaat te werken, waarbij alle stakeholders betrokken en gemotiveerd blijven. Bovendien een grondige aanpak, omdat je niet oppervlakkig aan de schil van je organisatie schaaft, maar met het kloppend hart aan de slag gaat.

Nieuw boek: strategische resultaatsverbetering – financieel fit voor de toekomst
In het nieuwste boek van de Bisnez-boekenreeks hebben we onze ervaringen en inzichten rondom strategische resultaatsverbetering voor je gebundeld. Of je nu een bestuurder, directeur, ondernemer of manager bent: je hebt de drive om je organisatie financieel gezond te maken en houden.

Stap voor stap nemen we je mee in onze denkwijze en aanpak. In het boek lees je:

• wat strategische resultaatsverbetering inhoudt;
• hoe je in vijf stappen strategische resultaatsverbetering realiseert.

We hopen dat dit boek je inspireert om echt werk te maken van strategische resultaatsverbetering en wensen je uiteraard mooie, toekomstbestendige resultaten.

Benieuwd naar het boek?
Het boek ‘Strategische resultaatsverbetering’ is te bestellen voor €19,95. Stuur een mail naar info@bisnez.com met jouw NAW gegevens en je ontvangt het boek!

Vincent van Doorn
Management Consultant
Nanda Pluijter
Projectmanager