Nanda Pluijter en Marco van Marle gestart bij Bisnez

We hebben ons team weer versterkt! Marco van Marle en Nanda Pluijter zijn gestart bij Bisnez. Consultancy.nl nam een interview met ze af. 

Bisnez heeft twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Marco van Marle is gestart als management consultant en Nanda Pluijter als projectmanager. De twee professionals vertellen over hun start: waarom kozen ze voor Bisnez, wat zijn hun eerste opdrachten en hoe is het om te beginnen in deze onwerkelijke tijden van corona?

Marco van Marle

De 35-jarige Marco van Marle brengt zo’n twaalf jaar aan advieservaring mee naar Bisnez. “Na mijn studie bedrijfskunde ben ik gestart bij Twynstra Gudde als adviseur. Na enkele jaren als adviseur gewerkt te hebben kreeg ik de kans om als bestuurssecretaris in het onderwijs een interne adviesrol te vervullen”, vertelt Van Marle, die voor zijn overstap naar Bisnez als consultant werkte bij Möbius.

Wat hem onder meer aantrok in Bisnez waren de “hoge professionaliteit en de oprechte betrokkenheid bij de vraagstukken van opdrachtgevers” die hij zag bij de projectmanagers en consultants: “Dat leidt ertoe dat we aan complexe opdrachten werken waarmee we echt het verschil kunnen maken. Ook brengt het een context waarin je fijn kunt werken – we leren van en met elkaar en werken aan relevante opdrachten.”

Momenteel werkt Van Marle aan twee opdrachten: “Bij een universiteit heb ik een analyse gemaakt van de financiële ruimte die er was om nieuwe strategische doelen te realiseren. Ook werk ik bij een onderdeel van een ministerie – een inspectie – aan het opstellen van een planning & control-cyclus om de sturingsmogelijkheden binnen de organisatie te vergroten.”

Wat hem in zijn opdrachten opvalt is de focus op de lange termijn: “We gaan langetermijnrelaties aan met onze opdrachtgevers. Dat betekent ook dat we in één van de opdrachten die ik doe niet aansturen op vervolgwerk omdat we van mening zijn dat de organisatie dat prima zelf kan oppakken. Dat is best uniek, bij veel bureaus zou de commerciële kans op de korte termijn prevaleren.”

Terwijl Van Marle nét was begonnen brak de coronacrisis uit. “Het is heel bijzonder, dat geldt voor iedereen maar een nieuwe baan starten in deze tijd is natuurlijk extra bijzonder. Het vraagt van ons dat we andere (digitale) manieren zoeken om dezelfde kwaliteit en toegevoegde waarde te leveren bij onze opdrachtgevers. Wat ik daarin erg fijn vind is dat Bisnez nog steeds een heel persoonlijk bedrijf is waarin veel contact is met collega’s en ook aandacht is voor ieders gezondheid en persoonlijke situatie.”

Nanda Pluijter

Kort na Van Marle startte ook Nanda Pluijter. “Best gek om in deze periode te starten met een nieuwe baan”, bevestigt ze. “Het vraagt improvisatie om goed te ‘landen’. Neem de kennismakingsafspraken met collega’s die ik had ingepland, dat zijn ineens virtuele koffiemomenten geworden. Gelukkig faciliteert Bisnez hier goed in. Zo is er een ‘thuiswerken bij Bisnez-app’ waarin alle tips en tricks rondom thuiswerken worden gedeeld, wat helpt om in contact te komen en blijven met collega’s. Ook bellen collega’s regelmatig op of sturen een appje om te informeren hoe het gaat – erg fijn die persoonlijke aandacht.”

De 28-jarige Pluijter beschikt over uitgebreide ervaring binnen de zorgsector. “Hiervoor werkte ik bij IG&H als Healthcare Consultant. Ik heb zowel strategische als implementatieprojecten gedaan en heb gewerkt voor veel verschillende type organisaties in de sector, zoals een ziekenhuis, revalidatiecentrum, diagnostisch centrum, zorgverzekeraar en koepelorganisatie. Ik heb een master afgerond – waarvan de officiële naam een hele mond vol is, dus noem ik het maar ‘healthcare management’ – en daarvoor een bachelor bewegingswetenschappen.”

Ook nu, tijdens de uitbraak van het coronavirus, doen we alles zo veel als mogelijk samen met de klant.
Nanda Pluijter

Toen ze begin dit jaar op zoek ging naar een volgende uitdaging, maakte Pluijter “als een echte consultant” een lijstje met criteria voor een nieuwe functie. “Belangrijke waren: bureau met minder dan 100 mensen, (deels) een focus op de zorg, strategie-executie/organisatieverandering als speerpunt en uiteraard een goede klik met de mensen. Dit hielp om van een ‘long-list’ naar ‘short-list’ te komen. Uiteindelijk ben ik voor Bisnez gegaan op basis van gevoel: de sollicitatiegesprekken waren inspirerend en straalden een fijne, transparante organisatiecultuur uit.”

“Wat me ook erg aanspreekt”, vervolgt ze “is dat Bisnez zijn diensten heeft georganiseerd in twee stromen: projectmanagement en management consultancy. Deze ‘knip’ helpt onder andere om de juiste training en scholing te organiseren: training die is toegespitst op projectmanagement, dan wel op advies. Zo komen zowel de projectmanagers als management consultants regelmatig bij elkaar in de zogeheten ‘vakgroepen’. De kwaliteiten binnen Bisnez zijn hierdoor goed afgestemd op het werk, en dus op de verwachtingen van de klant.”

Haar eerste opdracht is een project op het gebied (concern-)control bij een overheidsinstelling. “Samen met twee collega’s ontwikkel ik een advies met onze visie op control, de huidige en gewenste situatie en een implementatieplan. We hebben al meer dan vijftien betrokkenen gesproken via videocalls, sparren met een klankbordgroep en bespreken het onderzoek in reguliere overleggen binnen de klantorganisatie. Kortom: ook nu, tijdens de uitbraak van het coronavirus, doen we alles zo veel als mogelijk samen met de klant.”