‘Blijven groeien’: Sylwia Abbaszadeh over haar start bij Bisnez

Nieuwe collega gestart

Dit artikel is verschenen op Consultancy.nl

Bisnez blijft groeien. Na een carrièrestart in de medische sector maakte management consultant Sylwia Abbaszadeh onlangs de overstap naar het Bergambachtse consultancybureau. We spraken Sylwia over haar keuze voor de verbeter- en veranderspecialist.

Met haar academische diploma Management, Policy Analysis and Entrepreneurship op zak begon Sylwia in 2020 bij de Federatie Medisch Specialisten. “Ik startte mijn carrière als beleidsadviseur”, vertelt ze. “Als je net na je studie niet weet wat je precies wilt, is het beter om gewoon te proberen en ontdekken waar dat pad je brengt dan stil te blijven staan.”

Zo wees de praktijk inderdaad uit – de positie bleek dan wel niet helemaal bij haar te passen, maar ze deed er naast veel vakkennis wel inzicht op in wat haar drijft: “In mijn werk vind ik het belangrijk om dicht bij de mensen te staan waarop regels of beleid impact hebben.”

Bij mijn Bisnez-collega’s kan ik altijd terecht. Ik zou uren naar ze kunnen luisteren en leer van hen.
Sylwia Abbaszadeh

“Beleid en regels komen vaak van bovenaf in organisaties of van buiten”, licht ze toe, “bijvoorbeeld via wetgeving. Maar ik wil graag weten wat er gebeurt en wat het effect is.”

Haar ervaringen deden haar besluiten het roer om te gooien. “Ik wist in ieder geval wat ik níet meer wilde en heb door deze ervaring ook geleerd wat wél bij mij past. Tijdens mijn studie vond ik verandermanagement altijd heel interessant. Daar heb ik mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging dan ook op gericht.”

Persoonlijke benadering als werkwijze
Zoekend op Google – met trefwoorden als ‘verandermanagement’ en ‘consultancy’ – kwam Bisnez al snel bovendrijven als een van de belangrijkste kandidaten. Wel ging Sylwia ook met andere bureaus in gesprek.

“Dat de werkgever bij je past is net zo belangrijk als dat het werk bij je past”, zegt ze daarover. “De grotere bureaus waarmee ik kennismaakte vielen af. Ik vind het belangrijk om mijn collega’s persoonlijk te kennen. Niet alleen bij de klant, maar juist ook mijn vaste collega’s.”

Tijdens de sollicitatieprocedure bij Bisnez voelde Sylwia al snel een duidelijke match. “Ik wil graag dicht bij de opdrachtgever staan en de vinger aan de pols houden. Dat is precies wat Bisnez doet.”

“Ik was op zoek naar dat ene bedrijf dat hierin net even wat verder gaat. Relaties met de klant zijn hier écht voor de lange termijn. Bij Bisnez houden we contact. Daardoor kennen we de opdrachtgevers en begrijpen we hun uitdagingen.”

Nieuwsgierig en verwelkomend
Ook over de sollicitatieprocedure zelf is Sylwia erg te spreken. “Het hele proces wordt uitgevoerd door mensen die zelf iedere dag als consultant actief zijn. Mensen die je exact kunnen vertellen hoe het werkende leven bij Bisnez is.”

“Bij mijn Bisnez-collega’s kan ik altijd terecht. Ik zou uren naar ze kunnen luisteren en leer van hen.”

“Mijn eerste contact was zelfs met de oprichter van het bedrijf. Dat leverde een heel ander gesprek op dan dat ik gewend was vanuit eerdere sollicitaties. Tijdens alle gesprekken die ik tijdens mijn sollicitatie voerde, was de houding altijd nieuwsgierig en verwelkomend.”

“Het draaide niet alleen om Bisnez en hoe ik in het plaatje paste. Het draaide bovenal om de vraag waar Bisnez mij mee kon helpen en wat mijn dromen en ambities zijn.”

Aan de slag
Inmiddels is Sylwia al volop bezig met haar eerste opdracht, bij Nationale-Nederlanden. Ze houdt zich daar bezig met projecten op het gebied van data en risicomanagement.

Gevraagd hoe anders het is om in een voor haar compleet nieuwe sector te werken, antwoordt ze met een lach: “Heel erg! Het voelt soms net alsof ik nog maar net ben afgestudeerd, alsof ik alles opnieuw moet leren. Maar ik vind hier echt mijn uitdaging en het is enorm leuk. Bij mijn Bisnez-collega’s kan ik altijd terecht. Ik zou uren naar ze kunnen luisteren en leer van hen.”

En dat leerproces ziet Sylwia als een van de voornaamste doelen binnen haar nieuwe baan. “Groeien is belangrijk. Al doende leert men. Als adviseur word je steeds beter in je vak. Ook op persoonlijk vlak werkt die groei door. Je zelfvertrouwen en persoonlijkheid ontwikkelen evenredig mee.”

Collega’s gezocht!

Om aan de vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen zoeken we projectmanagers en management consultants die ons team komen versterken. Kijk op onze pagina Werken bij Bisnez voor alle vacatures.