Bisnez meets Business 2019

Voorspelbaarheid in onvoorspelbare situaties

Op dinsdag 8 oktober organiseren we de derde editie van ons Bisnez meets Business event. De avond zal in het teken staan van ontmoeten, bijpraten en inspiratie opdoen aan de hand van het volgende thema:

Voorspelbaarheid in onvoorspelbare situaties

Survival of the fittest. Het is algemeen bekend dat dit niet betekent dat de sterkste overleeft, maar degene die zich het beste weet aan te passen aan de veranderende omgeving. In de natuur en in de economie blijkt deze wetmatigheid al duizenden jaren te kloppen. Desondanks blijft het een actueel en relevant thema daar waar organisaties continu aan verandering onderhevig zijn en worden geconfronteerd met nieuwe ontwikkelingen uit de meest onverwachte hoeken. Het adequaat omgaan met de factor onvoorspelbaarheid is daarbij van essentieel belang en een succesfactor voor overleving.

De krijgsmacht is bij uitstek een organisatie die gewend is te handelen in onvoorspelbare omgevingen. Welke lessen kunnen organisaties leren van de Nederlandse krijgsmacht? Hoe kun je, met de wetenschap dat de omgeving dynamisch is, toch als organisatie je doelen bereiken? Welke maatregelen en middelen heb je tot je beschikking en hoe zet je deze goed in?

Spreker Luitenant-Generaal Mart de Kruif

Spreker op deze avond is Luitenant-Generaal b.d. Mart de Kruif,
voormalig Commandant Landstrijdkrachten. Mart de Kruif (60) neemt ons mee in de wereld van de Nederlandse krijgsmacht. Als militair is hij een leven lang gevormd in leiderschap. Nationaal, internationaal en onder operationele omstandigheden. Hij diende 39 jaar en leidde missies in o.a. Bosnië en Afghanistan. Over zijn rol als generaal-majoor van de International Security Assistance Force (ISAF) in Zuid-Afghanistan, schreef hij een indrukwekkend boek ‘Zandhappen’. Momenteel is hij programmamanager van de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid en voorzitter van de organisatie van de Invictus Games 2020.

Onze relaties worden persoonlijk uitgenodigd voor dit event. De uitnodigingen zullen de komende maanden uitgaan.